RETIR de YOGA i AYURVEDA

Què et semblaria viure uns dies relaxada al mig de la natura, amb un somriure i plena d’energia? I Imagina mantenir aquest estat quan tornes a casa!

YOGA i Alimentació AYURVÈDICA.
EXPRESSANT-TE des del cor, MEDITANT, respirant, descansant.
Fent BANYS de BOSC.

Unes petites vacances en plena natura de la Garrotxa. Del divendres 1 al diumenge 3 d’abril.

Hi ha poques places, així que escriu-nos aviat un missatge si vols unir-te al retir. No et quedis sense la teva plaça!

Sóc el Jordi Girard, i en el vídeo t’explicava com els retirs, l’Ayurveda i el Yoga han canviat la meva vida.

Quan canvies l’entorn de la teva vida comences a expressar-te amb el que ets, des de la teva essència. Llavors connectes amb alguna cosa més Gran que tu. Prens consciència de que formes part d’un tot més gran, això és Yoga. Quan la teva vida diària està enfocada i dirigida amb aquesta consciència, estàs fent Yoga.

Des de fa 6 anys organitzo retirs de Yoga i Ayurveda. Viure uns dies a la natura, en un entorn bonic, en un espai on et sentis cuidada, sostinguda i relaxada. Observant el teu cos i la teva ment i establint uns nous hàbits per a despertar aquesta certesa de que pots viure amb alegria i plenitud cada dia.

Què farem en aquest retir:

  • Practica de yoga diària
  • Alimentació conscient per a lateva constitució
  • Bany de bosc
  • Cuidarem el cos per al canvi d’estació
  • Respiracions i meditació
  • Cants de mantres
  • Meditació caminant dins el bosc

Un retir és l’espai on pots observar i sentir les teves emocions. Quan permets que les teves emocions s’expressin estàs vivint plenament. Estàs permetent que el que tens a dins surti, que el que has viscut i sentit durant anys es manifesti conscientment.

No estàs sola! Et sentiràs acompanyada, guiada, protegida. Estàs present i llavors pots actuar naturalment. Al Retir vius amb més presència i més llibertat, gaudeixes perquè estàs fent el que sents. Rodejada de pau, de natura i d’amor de les persones que et rodegen i t’acompanyen.

On viurem aquests dies de retir:

Vine a viure unes petites vacances en plena natura, a Can Jou de la Miana, una masia de la Garrotxa entre Olot i Besalú. El retir començarà el divendres 1 d’abril a les 17h i acabarà el diumenge 3 a les 18h.

Practicarem Yoga cada matí amb la Linnea Bergstrom

Divendres tarda. 18h – 19:15h. Sessió de benvinguda per a aterrar al retir, deixar enrere tot el que portes durant la setmana i fer-te conscient d’on has arribat. Vens a disfrutar de la pràctica, a sentir la natura, a escoltar-te amb amor i presència.

Dissabte matí. 7h – 8:15h. Després de veure sortir el sol en un passeig pel bosc, cantar mantres i meditar, comencem la pràctica matinal de Yoga. Activa el cos, alleugreix la ment. Planta la llavor del teu dia amb el passaeig, la meditació el cant i el Yoga.

Diumenge matí. 7h – 8:15h. Mateix rutina que el dia amb una pràcitca diferent. És l’últim dia de retir. Tenim vivències acumulades i després de la meditació i el passeig al bosc la pràctica de Yoga tindrà un nou enfoc.

Tallers d’Ayurveda amb Jordi Girard

Dissabte tarda. Alimentació conscient. Com triar la nostra alimentació segons la nostra constitució. Aprendre a observar les característiques del nostre cos per a saber com podem compensar els nostres desequilibris. Alimentació per al canvi d’estació. Aliments que desintoxiquen i netegen el nostre cos. Rutines Detox i hàbits saludables per a posar en pràctica en el nostre dia a dia.

Diumenge matí. La ment, les emocions i l’ànima. Com observar i cuidar la ment per a que es matingui clara, tranquila i lluminosa. Aquesta és la seva natura així que aprendrem a observar-la i a practicar hàbits que ens ajudi cada dia a cultivar aquesta serenor i focalització. Observarem les nostres emocions, que són la llavor dels nostres pensaments, accions i comportaments. Quan relaxem, observem les emocions i aconseguim expressar-les, ens alliberem de la càrrega inconscient que arrosseguem.

Bany de bosc

En què consisteix? El bany de bosc és fer una immersió en la natura acompanyats d’un guia que ens ajuda a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra forma de vida actuals. Els sentits són l’eina principal per a poder connectar amb el nostre entorn present i actual, és a dir, per a poder ser conscients de l’aquí i l’ara. En un bany de bosc la natura és el veritable terapeuta, però actualment no és té accés a aquesta medicina degut al nostre model de vida. No sabem accedir a ella perquè s’ha deixat de creure en ella. Ja no és té relació amb ella i ja no sabem com apropar-nos a ella sinó és pel seu ús.

El bany de bosc en aquest procés de reconnexió amb la natura, ens ensenya a canviar d’actitud i a caminar d’un altre forma per la vida. Ens ensenya a valorar els petits detalls, a ser humils, a empatitzar, a connectar amb les persones, a estimar la natura i a dedicar-te temps a tu mateix.

Beneficis del Bany de Bosc. Els beneficis en la salut i el benestar es potencien, entre d’altres, gràcies a l’aerobiologia forestal, el caminar lent, el silenci, la relaxació, la respiració conscient, i una reconnexió amb l’entorn natural a través de tots els nostres sentits.

Beneficis fisiològics

Activació parasimpàtica – Relaxació Sistema Nerviós Central, millora del Sistema Cardiovascular, modulació Hormonal i reducció de les hormones vinculades al nerviosisme i estrès (cortisol, adrenalina…).

Beneficis psicològics

Augment de l’Atenció, Concentració, Creativitat i Memòria), millora de la qualitat del son i augment de la Vitalitat/ Energia, Benestar, Relaxació/Tranquil·litat i Positivisme.

Beneficis espirituals

A més dels beneficis en la nostra salut i en el nostre benestar emocional, l’espiritualitat del bosc, a través de la seva bellesa, el seu silenci i la seva força, desperten i intensifiquen la nostra pròpia espiritualitat i el sentit de connexió amb el nostre entorn natural, amb la nostra comunitat i amb nosaltres mateixos.

Respiració, Meditació i Consciència del nostre Ésser

La respiració conscient, això són els pranayames, mouen el Prana, la nostra energia vital pel cos, activant ment i cos, i ajudant a sanar bloquejos físics i mentals. L’objectiu del Yoga, de la respiració i la meditació és deixar enrere les pors adquirides per la nostra ment condicionada.
Amb el Yoga desbloquegem el nostre cos físic, amb la respiració ajudem que l’energia flueixi millor per tot el cos i amb la meditació permetem que la nostra ment s’obri a noves maneres d’observar-nos a nosaltres mateixos i al nostre entorn.

L’observació de la nostra ment i sobretot de les nostres emocions durant la respiració i la meditació ens permet entendre com la nostra ment ha estat condicionada durant la nostra vida, i en especial durant la infància.

En observar aquests patrons de comportament i sentir com ens afecten, com ens fan sentir, podem alliberar-nos de la por que els origina. Quan observem aquesta por i som conscients d’on neix, podem a poc a poc i sense pressa alliberar-nos-en.

Podem deixar de dirigir les nostres vides a partir de la por i la voluntat de controlar-ho tot, i permetre’ns sentir i observar l’amor en les nostres decisions diàries. El Yoga, la respiració i la meditació ens ajuden en aquest procés.

Ser a la Natura, relaxar-se, observar, sentir, alliberar-se, expressar, meditar, unir-se amb el tot. Això és el Yoga. Aquest és el procés que ens porta a la pau, la joia i l’amor.

Regala’t aquests dies per a transformar la teva vida. Senta unes bases per a caminar amb més llum per la vida.

Tenim poques places. Ara encara n’hi ha, però no t’esperis fins als últims dies. Sempre omplim els retirs. No et quedis sense la teva plaça!

Aquest es el programa detallat del Retir

Imagina seguir aquesta rutina cada dia de la teva vida. Com et transformaria? Posa-ho en pràctica aquest cap de setmana i observa què passa amb el teu cos i la teva ment.

I a més et regalem:

3 mesos de Yoga online gratuïts

+ 1 sessió gratuïta d’Ayurveda amb mi

+ l’accés al mini-curs “Una mirada Ayurvèdica” per a aprofundir en el coneixement del teu cos i la teva digestió

L’allotjament i el preu

El preu del retir, en habitació amb dos llits individuals, compartida amb un altre participant del retir, és de 350€ per persona.
Si vols venir però tens dificultat per pagar el preu del retir, explica’ns-ho, podem fraccionar el pagament amb la flexibilitat que et calgui.
També hi ha l’opció de tenir una habitació doble d’ús individual amb un suplement de 100€. En tenim poques, així que avisa’ns si vols aquesta opció!

El retir comença en pocs dies! 1, 2 i 3 d’abril.

Tenim poques places. Ara encara n’hi ha, però no t’esperis fins als últims dies. Sempre omplim els retirs. No et quedis sense la teva plaça!

Espero veure’t aviat al Retir, per a començar a sentir que pots viure d’una altra manera. Cada dia som a temps de transformar la nostra vida, de fer-la més alegre, amb més sentit. Els retirs t’ajuden a practicar-ho, a veure que és possible. Ho tenim tot dins nostre, tenim l’Amor, tenim l’alegria, tenim la força. Cal deixar-ho sortir, permetre que surtin totes les emocions que cobreixen aquest estat natural, agafar l’hàbit d’expressar el que sentim per a alliberar-nos del que ens ancla al passat.

Això farem durant el Retir. I ens alliberarem una mica més. I sentiràs que és possible seguir avançant!

T’hi espero!

Una forta abraçada,

Jordi

ENS VEIEM AVIAT! 1, 2 i 3 d’abril.