miryam-castello-yoga-juneda-lumbini

Sóc la Miryam Castelló. El yoga sempre m’ha acompanyat d’alguna manera en la meva vida. Ja des de dins la panxa la meva mare practicava yoga i el meu pare ja era un gran yogui. Fins i tot Yogui Bhajan ens havia assegut a la seva falda, a mi i a les meves germanes, en més d’una ocasió.

Em llicencio en Belles Arts i, motivada per apropar l’art a la gent, fugint una mica de la mirada hermètica de l’artista com a geni, decideixo treure’m el Certificat d’aptitud pedagògica. Així és com començo a treballar fent substitucions en diferents escoles i instituts. Durant un temps vaig combinant la feina de professora amb una de les meves passions: viatjar. Viatjo per gairbé tota l’Asia i allí conec a qui avui en dia és el meu company de vida.

En aquestes anades i tornades a l’Àsia, decidim marxar per un temps llarg a l’Índia i Àsia. En aquest gran viatge que varem fer junt amb en Jordi Girard és on connecto de nou més profundament amb el Yoga.

De sobte va caure en les meves mans un llibre de B.K.S. Iyengar. Encara recordo que estava sola per un temps a Chiang Mai, el Jordi era al Ladakh, India. I tenia temps d’estar tranquil·lament i em vaig passar dies llegint el llibre en diferents cafeteries de la ciutat. Cada frase que llegia em connectava més amb mi i amb el significat de la meva existència. Inconscientment amb aquest viatge estava buscant allò que trobava a faltar en la meva vida: saber quins eren els meus dons i que calia fer per poder sentir-me realitzada i compartir-los amb la gent.

La feina de “profe” m’omplia però em faltava alguna coseta. Aquells dies de lectura i reflexions em van ajudar a veure més clar que el meu camí era el Yoga.

Al tornar d’aquest viatge tan enriquidor decideixo fer la formació en Hatha Yoga amb Guiomar Burgos i Lourdes Arce. Amb aquesta gran formació de 780h, 2 anys i 2 retirs continuo tranformant-me i obrint el meu cor. Uns anys de redescobrir, conectar, plorar, deixar anar i de molta força i conexió amb el meu interior.

Durant aquesta formació tinc el privilegi de rebre ensenyament de Swami Satyananda Saraswati i de Medicina Xinesa amb Rut Muñoz. Dos anys plens de bons moments i descobriments, un punt de partida.

Motivada per aquests nous horitzons i per l’experiència de passar per un avortament, decideixo seguir la meva formació fent uns seminaris d’aprofundiment en el Yoga durant l’embaràs, amb Tere Puig, i asisteixo a un curs preciós de Paramanadoula amb el mateix Michel Odent i amb la Liliana Lammers. Després d’aquestes dues formacions em sento empoderada i molt conectadeta amb la força i l’instint que tenim les dones per poder dur a terme un bon embaràs, part i criança.

Gaudeixo de 90h d’introducció a l’Asthanga Mysore Style amb Bharat Shetty a Mysore, India. Una experiència fantàstica i que em motiva a seguir estudiant i practicant aquest estil tan poderós i que et conecta tant amb els teus límits, i et recorda contínuament que no és tan important el fi sinó gaudir del camí.

Tot plegat m’ajuda a fer el pas decisiu de veure claríssim que el que em fa feliç realment és ajudar a d’altres persones a ser més felices mtijançant el Yoga. Així és com creem al mateix temps Lumbini Yoga Studio i al nostre fillet Mateu. Lumbini Yoga Studio s’inaugura a l’abril del 2018 i el Mateu neix el 31 de Maig del 2018.

I aquí estic, amb moltes ganes de seguir compartint el Yoga, aportant més calma, més vitalitat i llum a totes aquelles persones que com jo, en algun moment de les nostres vides ens adonem que aquesta vida és per viure-la, gaudir-la i alliberar-nos de tot allò que ens fa nosa.

Desitjo que siguis feliç i que puguem trobar mica en mica el sentit en aquesta preciosa vida.

Om Shanti Shanti Shanti-i

Sóc el Jordi Girard, terapeuta de Ayurveda format en nutrició, tractament amb herbes medicinals i estil de vida Ayurvèdics, per l’Institut Europeu d’Estudis Vèdics (EIVS). Vaig descobrir l’Ayurveda a l’Índia, durant un viatge a aquest meravellós país. A l’instant vaig sentir que aquesta ciència m’acompanyaria durant molt de temps en la meva vida. L’Ayurveda aporta llum en el nostre camí i ens permet aprofundir en el coneixement d’un mateix. Des de Lumbini organitzem cursos d’Ayurveda online i tallers relacionats amb el Yoga i l’Ayurveda.

També ofereixo consultes personalitzades d’Ayurveda que tracten qualsevol dolència, malestar o malaltia, a base d’herbes medicinals, dieta i millora de la digestió i adaptació dels hàbits i rutines diaris, sempre des de la visió de l’Ayurveda.

Sóc fundador de Terrakia Viatges i organitzo viatges d’immersió cultural a Índia. He viscut temporades en aquesta riquíssima cultura i sovint viatjo com a guia dels grups de Terrakia en viatges de formació en Ayurveda, i altres viatges espirituals i culturals que tenen la intenció de permetre’ns anar més enllà en les nostres vides a partir de conèixer llocs meravellosos i compartir un temps amb les persones que trobem en el camí.